Ca și în cazul multora dintre marșurile anterioare, poliția a folosit gaze lacrimogene asupra protestatarilor. Pe măsură ce protestele au devenit violente, au fost raportate un număr tot mai mare de răni prin împușcare. Protestatarii au aruncat cu pietre și cocktailuri Molotov.
Cel puțin 46 de persoane au fost rănite în districtul estic Chacao, au anunțat autoritățile, inclusiv o femeie care a fost lovită de un vehicul.
Procurorii federali au anunțat că investighează rolul poliției și armatei în incidente. Unele dintre împușcături au avut loc în statul Tachira, în apropiere de granița cu Columbia, unde președintele Maduro a dislocat mai mulți militari care să facă față revoltelor și furturilor.
În Caracas, aproximativ 160.000 de persoane au ieșit pe străzi, încercând să ajungă în centrul orașului, unde se află Palatul prezidențial, Curtea Supremă, autoritatea electorală și sediul Ministerului de Interne. Armata a blocat accesul către centrul capitalei și a închis cel puțin 10 stații de metrou. Masele de protestatari care aveau tricouri albe, măști de gaze și steaguri au închis un drum principal din capitala Venezuelei.
Protestatarii îl învinovățesc pe Nicolas Maduro pentru lipsa de hrană, medicamente și alte lucruri de bază, cum ar fi săpunul și hârtie igienică. Ei mai spun că președintele apelează la manevre politice pentru a evita declanșarea de alegeri anticipate.
„Au trecut 50 de zile de proteste, sunt aici cu cei doi copii ai mei, nu am de unde să cumpăr lapte, nu avem mâncare”, a spus Mariangel, o femeie în vârstă de 24 de ani care a participat la proteste.
Prezența masivă la demonstrațiile de sâmbătă a însemnat unul dintre cele mai mari proteste din istoria Venezuelei, iar pe 19 aprilie au ieșit tot câteva sute de mii de oameni. Confruntările violente cu poliția au provocat 47 de morți și sute de răniți, iar 161 de persoane au fost condamnate la închisoare de către tribunale militare.